Kopiosuojaustesti Prince of Persialla

Jo jonkin aikaa sitten uutisoitiin, että uusi Prince of Persia tulee olemaan kopiosuojaamaton. Ubisoftin Chris Eastonin kommentti siitä kuinka nyt nähdään, että piratismin syy ei todellakaan ole DRM lienee ihan totta. On tässä kuitenkin mielenkiintoisempikin puoli. Taannoin uutisoitiin, että poikkeuksellisen tiukalla kopiosuojauksella varustettu Spore-peli päätyi eniten laittomasti ladattujen pelien listan ykköseksi.

Prince of Persian kohdalla on mielenkiintoista nähdä vaikuttaako tuo kopiosuojauksen puuttuminen sitten yhtään mitenkään nettipiratismin määrään. Itse epäilisin vastauksen olevan ei, sillä peleissä on ollut kopiosuojaukset jo iät ja ajat ja lähes poikkeuksessa ne ovat olleet laittomassa levityksessä hetkessä. Toisaalta on mielenkiintoista nähdä lisääkö DRM:n puuttuminen jotenkin uuden PoP:n myyntiä. Tähän en kyllä itse usko ainakaan kertaluonteista markkinointikikasta aiheutuvaa nostetta lukuunottamatta. Temppua tuskin siis voi ainakaan toistaa.

Chris Easton valitsi varmaan esimerkkinsä tahallaan siinä toivossa, että saa useammat ihmiset pelinsä ihan periaatteestakin ostamaan. Toivottavasti Ubisoft ja muutkin julkaisijat kuitenkin seuraavat tätä koetta tarkasti muiltakin vaikutuksiltaan. Jos selviää, että kopiosuojauksen sisällyttäminen on täysin yhdentekevää pelin myynnin kannalta niin julkaisijat voivat säästää olemalla vaivautumatta ja pelinsä kaupasta ostavien pelaajien pelikokemus paranee. Jopa DRM-soppaan lusikkansa paljon peliteollisuutta myöhemmin sotkeneen musiikkiteollisuuskin on jo tähän herännyt kuten DRM-vapaiden musiikkikauppojen nousu osoittaa. Olisiko peliteollisuudenkin jo viimein aika?

Muokkaus 20.12.2008:

Näin uuden Prince of Persian boksin kaupassa. Takakannessa varoitettiin kopiosuojausteknologiasta joka saattaa estää toiminnan joissain kirjoittavissa asemissa. Onkohan kopiosuojaamattomuus hukkunut euroopan julkaisusta vai onko tuo vain jokin jokaiseen Ubisoftin pelilaatikkoon painettava teksti joka tässä tapauksessa ei pidä paikkaansa?

Mainokset

joulukuu 18, 2008. Avainsanat: , . Pelaaminen.

Jätä kommentti

Be the first to comment!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback URI

%d bloggers like this: